Dyreopplevelser i naturen

Ville dyr kan være spennende, særlig for folk som ikke er vant til å se dyrene på nært hold. Norge har heldigvis et rikt og variert dyreliv, og dersom man drar på safari, er det store muligheter for å møte dyrene man leter etter. Villreinen er svært lettskremt, og bør som hovedregel ikke forstyrres. Dette er et dyr man kan møte dersom man er på Hardangervidda, og hvis man får øye på en villrein, kan man anse seg som heldig.

Andre dyr er mindre redde og mindre vare for mennesker. På Leka arrangeres det for eksempel ørnesafari, der man både kan mate ørnene, og ta vakre bilder av dem. Ørnene kan komme veldig nært, så man kan få en opplevelse for livet. Flere steder langs kysten arrangeres det også hvalsafari, delfinsafari og selsafari. Da blir man tatt med til steder der disse dyrene pleier å være, og mange av turistene får se dyrene på nært hold. Et nærmøte med en stor hval kan bli et minne for resten av livet.

På land kan man for eksempel bli med på elgsafari. Det finnes mye elg i Norge, og mange legger ut mat til elgen både sommer og vinter. Om vinteren trekker ekstra mange elger til foringsplassene, men der det arrangeres elgsafari blir elgene også matet om sommeren, slik at det er lettere for turistene å se dem. Elgsafari arrangeres først og fremst i skumringen, for det er da elgen er mest aktiv. Kanskje får man også se andre hjortedyr.

Man kan oppleve både seler og elger i dyreparker, men det er alltid noe spesielt med å se dyrene i deres naturlige miljø.