Fantastisk naturfotografering i Norge

Norge er en fantastisk destinasjon for alle som er interessert i naturfotografering. I landet vårt finner man vill og vakker natur, vekslende omgivelser og et yrende dyreliv. Det er også gode kontraster i naturen som speiles eksepsjonelt godt på bilder.

Når man skal ta naturfotografier er det svært viktig å tenke på motivet: hva er det man egentlig forsøker å ta bilde av? I Norge er vi så heldig at ved en tur ut i naturen kan de mest fantastiske bildene ganske enkelt dukke opp foran oss. Men man må likevel tenke over kombinasjonen av lys, form og komposisjon av bildet for å virkelig lykkes. Man ønsker enkle bilder med flotte kontraster, både når man tar bilde av dyr og når man tar bilder av mennesker.

Etter en tur i den norske naturen sitter man gjerne igjen med et helt minnekort fylt med fantastiske bilder. Noen er sannsynligvis også bedre enn andre, og noen er så flotte at de bør vises frem. Da kan det være et godt tips å forstørre bildet og sette det i en ramme. Dette tilbyr en rekke fotobutikker på nettet. Fotografier som man har tatt selv gjør seg virkelig bra hjemme i enhver stue – og blir et supert tema å snakke om for gjester.

I Norge har vi flere fantastiske fotografer som har dedikert fotograferingen sin til å formidle norsk natur og spennende dyreliv. Én av dem er Audun Rikardsen som vant naturfotografenes Oscar i oktober 2015. Tromsømannen vant i kategorien for beste portefølje, og viste til en fantastisk serie bilder av hvalross, ørn, ørret, knølhval, spekkhogger og sel – som på strålende vis formidler den norske naturen. Han har klart å komme tett innpå dyrene og skapt tillit hos dem for å få de strålende resultatene.