Internettets betydning i det moderne samfunnet

I dag er vi mer opptatt av og avhengige av tilkobling og kommunikasjon enn vi noensinne har vært tidligere, og internett er det viktigste redskapet vi har i denne sammenhengen. Vi forventer å være tilkoblet uansett hvor vi er, om det så måtte være midt på vidda, eller på en båt langt utenfor kysten. Heldigvis blir nettilgangen bare bedre og bedre, og det er nå slik at selv på det høyeste høyfjellet kan vi snakke med kompiser på andre siden av jorden.

Grunnene til at vi ønsker denne typen tilkobling er mange, og mye handler selvsagt om kommunikasjon. Det er ikke lengre slik at familie og venner alltid befinner seg i nærheten, og vi ønsker selvsagt å ha kontakt med dem til tross for at vi ikke møter dem så ofte. For å være sosiale ønsker vi tilgang til apper som lar oss tekste med andre, men også video- og telefonsamtaler som krever en god del mer av tilkoblingen.

Også når det kommer til underholdning har vi blitt mer. Uansett om det gjelder streaming av TV-serier og musikk, eller vi trenger kjapt internett for å kunne spille på vårt favoritt-nettcasino, så er vi avhengig av at nettet er både raskt og presis. Det er lite som er mer irriterende enn å gå glipp av et viktig øyeblikk i favorittserien, eller at spillet stopper midt i et gratisspinn på den beste spilleautomaten. Dette presser også leverandørene av mobilt internett til å stadig bygge ut sine tilbud, både for å gjøre tilkoblingene sterkere, men også for å gjøre dem tilgjengelig i stadig mer grisgrendte strøk.

Slik det ser ut nå er det ingen bremsing i internettilbudet, og vi ser for oss at om noen år så har vi tilgang til det aller meste, uansett hvor vi er og hva slags type telefon eller nettbrett vi har.