Vakre natursteder å besøke i Europa

Europa er et veldig variert kontinent, også landskapsmessig. Derfor kan alle naturentusiaster finne det perfekte reisemålet. Dersom man liker fjell, er Alpene eller Dolomittene vakre områder å besøke. Begge disse fjellområdene har mange turstier. Fjellområdene i Sveits er spesielt populære blant turister, men i land med Alper finnes det oppmerkede stier. Hvis man liker strand og kyst, finner man også det i rikelig monn, både nord og sør i Europa. Mange av Europas kystområder er svært vakre, som Adriaterhavet, Algarvekysten og norskekysten.

Europa har også mange spennende øyer; fra de varme øyene i Middelhavet, til Azorene og Island. Island kan by på både vulkaner, varme kilder, fossefall og store sletter. Her kan man oppleve naturkreftene på nært hold. På Azorene finnes et spennende landskap med vulkanske formasjoner og et rikt marint dyreliv. Færøyene er også et svært vakkert sted. Der finner man blant annet innsjøen Sorvagsvatn. Det ligger mange vakre øyer utenfor Skottland og England, og de greske øyene har lenge vært et av de mest populære reisemålene i Europa, ikke bare på grunn av strendene, men også på grunn av øyenes vakre natur.

Toscana i Italia er berømt for viner og for det vakre landskapet. Regionen betegnes ofte som et av de vakreste områdene i Europa. Italia har også mange andre landskapsområder, fra kyst til fjell, som er verdt å besøke. Bordeaux i Frankrike er et annet berømt vindistrikt med en særpreget og vakker natur. Tulipanmarkene i Nederland er et vakkert skue i slutten av april og begynnelsen av mai.