Vakre natursteder i Norge

Den norske naturen trekker turister fra hele verden, så det må være noe spesielt med dette landet. Fjordene og fjellene er en vakker kombinasjon som også mange nordmenn setter pris på. De smale fjordene som er omgitt av høye fjell og fossefall er veldig populære turiststeder. Om våren er det også mange som drar til fruktbygdene for å se på blomstringen.

Nord-Norge er også en veldig vakker landsdel. Lofoten er berømt langt utenfor Norges grenser. Her finnes vakre sandstrender og bratte fjell som nærmest stiger opp av havet. Raftsundet er også berømt. Mange turister har oppdaget dette vakre stedet når de har reist med Hurtigruta. Dersom man er glad i naturen, er Svalbard også et yndet reisemål. Der kan man fortsatt oppleve urørt natur, noe som er sjeldnere i fastlands-Norge. Det finnes mange nasjonalparker også på fastlandet, men det er ikke alltid naturen er like urørt i parkene, og områdene rundt parkene kan være svært utbygd med hyttefelt og slalåmløyper.

Kyst-Norge har svært mange øyer, og flere av dem er velsignet med et rikt fugleliv og vakker natur. Det er kysten som lokker flest turister, og det er også stadig flere nordmenn som oppdager skjønnheten langs norskekysten.